Húsvéti ajándékötletek a csokitojáson túl

2017-03-31

Húsvétra hagyományosan a gyerekeknek szokás ajándékot rejteni, melyet a nyuszi hoz. Nálunk ez úgy nézett ki, amikor kicsi voltam, hogy a kertben mindenfelé voltak elrejtve kis csokikák. Amikor a szúrós bokorba került egyik-másik, akkor nem annyira örültünk a dolognak. laugh

Nagyobb gyerekeknek már nem szokás ilyen játékokat csinálni, ilyenkor jön a kérdés, hogy most mit is tegyünk? Vagy pedig ha ilyenkor megyünk vendégségbe, akkor mit vigyünk? Szerintem az ajándékozás mindig jó dolog, az is örül, aki kapja, és az is, aki adja.  Ezért most hoztam Nektek egy kis válogatást, hogy mit is adhatsz nagyobb gyereknek, felnőttnek húsvétra:

 

1.) Ötletes az a vattatartó, ami egy nyuszit formáz, és a farkincája helyén tudod a vattákat kiszedni. Lányoknak ideális választás.


Forrás: ImecsKata

 

2.) Tavaszi vidám vajtartó – ez egy praktikus használati tárgy ajándék, amit már rögtön Húsvétkor használni is fognak, a vajas kalácshoz.


Forrás:NTA-kerámia
+1 tipp: ezt Te magad is megfestheted, pl. Budapesten a Made By You-ban, és akkor még személyesebb lesz az ajándék.

 

3.) A saját készítésű élelmiszereknek nálunk mindig nagy sikere van, így ezt tudom ajánlani mindenkinek. Nálunk például saját készítésű kalács, vagy reszelt torma szokott előfordulni, és mindig nagy sikere van! De lehet ez pl. házi lekvár, vagy bármi más is.

 

4.) Füzetet szinte mindenki használ még ebben a digitális világban is, úgyhogy ez szintén egy jó választás. Erre én a nagyon Húsvéti mintákat nem ajánlom, mert év közben nem fogják annyira szeretni, de nyuszi, bárány, vagy tavaszi virágos mintával bátran választhatunk illusztrált borítójú füzeteket. Az illusztrált borítójú füzeteimet itt tudod megnézni.

 

5.) Ha kertészkedő, vagy kertszerető személynek ajándékozunk, akkor jó ötlet lehet kerti díszeket venni neki. Kerámiából a kézművesek már csodaszép díszeket készítenek a kertekbe, amik egyáltalán nem giccsesek, és feldobják a kertünket, egy különleges hangulatot külcsönöznek neki.


Forrás: Mesekerámia

6.) Ha kreatív embernek ajándékozol, akkor a színezős könyvjelzőket ajánlom jó szívvel. Ilyenkor tavasszal a Tündérország virágai szettet, amiben csupa virágmotívumok vannak. Ezt a fajta színezőt kétféleképpen is alkalmazhatod: vagy ajándékba adod egy kreatív ismerősödnek így natúran, vagy Te magad kiszínezed a könyvjelzőt, és kiszínezve adod ajándékba a kezed munkáját. A színezős könyvjelzőimet itt találod.