A karácsonyi ajándékokról +8 ajándékötlet

2016-12-02

Sokszor nehéz kitalálnunk, hogy mit adjunk szeretteinknek karácsonyra, mert azt szeretnénk, ha az érzelmeket váltana ki belőle, hogy örüljön neki, és persze még hasznos is legyen, mert nem akarunk egy újabb porfogót a polcára. Bizony ez nem könnyű feladat.
Szerintem egy ajándéknak egyáltalán nem az ára határozza meg, hogy az ajándékozott mennyire örül neki, hogy számára az mekkora érték. Sokkal inkább az határozza meg, hogy azt mennyire adjuk szívből, hogy mennyire ismerjük az ajándékozottat, és ezáltal mennyire tudtuk eltalálni az ízlését, azt hogy mire vágyik.

Az én családomban például a saját magunk által készített ajándékoknak - legyen az bármilyen apróság is - nagy értéke van, hiszen abban benne van az ajándék készítésével eltöltött idő, mely közben a szerettünkre gondoltunk, és szeretettel készítettük azt Neki.

De ha Te nem vagy ennyire kreatív, akkor szerintem a második nagyon jó megoldás a kézműves termék ajándékozása. Ezeket a portékákat szintúgy átjárja a szeretet, mert a készítője szeretettel csinálta azt. Az tuti, hogy egyedi lesz, és elég jó eséllyel nincs még olyanja az illetőnek. Biztosan érzelmeket fog kiváltani belőle, hiszen egy kézműves terméknek lelke van, amellett nem lehet érzelem nélkül elmenni. Kézműves portékát pedig tudunk saját elképzelés szerint is rendelni a készítőtől, tehát ezáltal még inkább személyes lesz.

Persze kézműves termékből is széles választék van ma már, most néhány kedvencemet megosztom veletek, egy kis ajánlóval együtt:

 1. Faesztergalo több méretben is készít esztergált fa kínáló tálakat. Kínáló tálból szerintem sosem lehet sok, mert mindnek más a mérete, más mutat benne jól, így ez egy jó és hasznos ajándék lehet. Az általam bemutatott készítő a fa természetességét még jobban kiemeli munkája során, nem akarja megváltoztatni a fát, hanem engedi, hogy kijöjjön a saját egyedisége, a saját természete, ezáltal gyönyörű tálakat létrehozva. Nekem van is itthon egy vadkörtefából készült tál, illetve egyet ajándékoztam is, melynek nagyon örültek az ajándékozottak. Itt tudod megnézni a portékáit: faesztergalo
  kép
 2. Körsál kétféle anyagból, így jól variálható. Az átmeneti és téli időben szinte mindünk hord valamilyen kendőt, vagy sálat, így aztán egy jól megválasztott kézműves kendő szép ajándék lehet. Az Aranypantlika2014 készítőt azért is szeretem annyira, mert körsálait kétféle anyagból készíti, így jól variálható a különböző ruhákhoz. Emellett nagyon szép és különleges anyagokat használ, melyek magukban is gyönyörűek. Tavaly tőle választottunk a cég dolgozóinak karácsonyra ajándékot.  Itt tudod megnézni a portékáit: Aranypantlika2014
  kép
   
 3. Az ékszer mindig egy biztonságos választás, hiszen ha úgysem hord az illető ékszert, akkor azt úgyis tudjuk, ha pedig hord, akkor valószínűleg nagyon szereti őket. Az utóbbi időben fellendülőben vannak a műgyanta alapú ékszerek, ami nem is csoda, hiszen gyönyörű dolgokat lehet vele készíteni. Most egy olyan alkotót mutatok be, aki legfőképpen a virágokat teszi örökéletűvé a műgyanta ékszereiben, az Örökszép elnevezésű márkát.
  Itt tudod megnézni a portékáit: Örökszép
  kép
   
 4. Különleges és exkluzív választás lehet egy egyedi bőr táska karácsonyra. Ehhez jól kell ismernünk az ajándékozottat, hiszen az általam bemutatott alkotó a bőrre gyönyörű figurális mintákat készít, így például lovat, vagy sárkányt is. A bőröket pedig természetes anyagokkal színezi. Nyilván nem ez lesz a legolcsóbb ajándék, de egy örök darab lesz, mindemellett az biztos, hogy nagyon fog örülni neki az ajándékozott.
  Itt tudod megnézni a portékáit: D’Art Leather Bőrdíszmű
  kép
 5. Ha kevésbé ismerjük jól azt, akit ajándékozni szeretnénk, illetve nem is akarunk olyan nagy összeget költeni az ajándékra, mint amibe egy kézzel készült bőr táska kerül, akkor jó választás lehet egy neszesszer/sminktároló.  Ferea Design kínálatában többfélével is találkozhattok, nekem azok a kedvenceim, melyeknek az anyagát is ő maga festette mintásra/fröcsköltre. Egy ilyen típusút használok én is, jó kis darab.
  Itt tudod megnézni a portékáit: Ferea Design
  kép
   
 6. Végezetül pedig saját portékáim közül is ajánlanék. Az illusztrált borítójú füzetekkel nem lőhetünk mellé, hiszen füzetet szinte mindenki használ, de ilyen egyedi füzete keveseknek van, ezért aztán nagyon örülni fognak neki. Ha pedig sikerül eltalálnunk a választott motívumot is, akkor pedig garantált a boldogság. :) 
  Például kedves ötlet lehet egy anya-lánya füzetpárost ajándékozni: azonos mintával, csak különböző méretű füzeteket.
  Akár céges ajándéknak is jó lehet, mert hasznos, mégis egyedi.
  Itt tudod megnézni a füzeteket: Vágyi Gabriella Art füzetek
  kép
   
 7. Ha az ismerősünk egy kicsit is kreatív, vagy szeret színezni, akkor a színezős könyvjelző szettet ajánlom a termékeim közül. Ez a színező kb. 10 éves kortól bármilyen korosztálynak adható, hiszen apró mintáival a felnőttek is élvezni tudják a színezését, figurális alapmotívumaival pedig visszahozzák gyermeki lelkünket. Egyúttal stresszoldó hatású is a színezése. Vastag papírból készült, így a filc sem áztatja át, és valóban használható könyvjelzőként a végeredmény. Sőt, a színezés után művünket még ajándékba is tudjuk adni könyvjelzőként.
  Itt tudod megnézni a színezős könyvjelzőket: Vágyi Gabriella Art színezős könyvjelzők
  kép
   
 8. Festményt, vagy ennek pénztárcakímélőbb változatát a művészi nyomatokat is nagy szeretettel ajánlom ajándékba. Nagyon jól feldobja az egyhangú, vagy már megunt helyiségeket 1-1 új kép a falon. Festményeim között a tájképektől elkezdve a kalandos mesékig mindenfélét találsz. Művészi nyomataim között inkább a mesevilág dominál, de néhány virágcsendélet is helyett kapott. A művészi nyomatok saját festményeim limitált példányszámú másolatai, melyeket a hátuljukon sorszámozok, és aláírok. Természetesen az eredeti festményként árult képeimből nyomatok nem készülnek.
  Tudtad, hogy a gyerekek, sőt a babák is nagyon szeretik a képeimet? Ezt nem csak úgy mondom, már több ilyen visszajelzést is kaptam. Például egyik vevőm mesélte, hogy már egészen pici, néhány hónapos korában felfedezte magának a kislánya a képemet, amin egy maci volt, és nekiállt „beszélgetni” vele. smiley Egy másik nagyon lelkes kis nézelődő pedig egy 10 év körüli kisfiú volt, aki teljesen beleszeretett a képeimbe, és ott lelkendezett nekik, és hosszú ideig nézegette őket. Aztán nagyon komolyan mondta nekem: „De rakd ám fel a facebookra, majd szólok anyának, hogy lájkolja mindenképpen!” 
  De a kedves, színes, vidám képeket nem csak a gyerekek szeretik, mert a felnőtteknek is színt visz a komor hétköznapjaiba 1-1 ilyen festmény.
  Az eredeti festményeimet itt találod: Vágyi Gabriella Art festmények
  A művészi nyomataimat pedig itt: Vágyi Gabriella Art művészi nyomatok
  kép

Remélem sikerült ötleteket adnom az ajándékokhoz. :)