Hogyan színezzek?

2016-11-16

Biztos te is észrevetted már, hogy mennyi féleképpen lehet színezni.

Egyrészt nem mindegy, hogy milyen eszközzel színezünk.

Színezhetünk például:

  • színes ceruzával
  • filctollal
  • tűfilccel
  • ecsetfilccel
  • zseléstollal

A különböző filctollakkal és zseléstollal erőteljes, élénk színeket kapunk, így ha ez a célunk, akkor ehhez ezek nyújtják a legjobb megoldást. A színes tűfilcek leginkább az aprólékos mintákhoz alkalmasak, mert azokat szépen a vonalon belül maradva tudjuk kiszínezni, viszont nagy felületeknél nem annyira szépek, mert csíkos lesz a végeredmény. Az ecsetfilc például nagyon jó nagyobb felületek színezéséhez, mivel nem csíkoz, ez is a lényege, hogy olyan, mintha ecsettel festenénk, egybemosódnak az egymás mellé húzott vonalak. Ezzel viszont nagyon aprólékos mintát nehéz színezni, mivel a feje egy kicsit nagyobb, és ecsetszerű. Ez a könyvjelzőm például ecsetfilccel készült teljes egészében:

Fotó színezőről

Én legjobban a színes ceruzát szeretem, mert az sokféleképpen használható, és más-más hatást érhetünk el vele. Illetve ez egyaránt szuper az apró és a nagy felületekhez is, hiszen nem lesz csíkos a nagy felület sem, de a hegye által kis mintákat is jól lehet vele színezni.

Ha rányomjuk, akkor erőteljes, élénk, vibráló színeket kapunk. Viszont ezzel a technikával a színátmenetek létrehozása nehézkes.

Fotó színezésről

Ha nem nyomjuk rá, csak szépen, finoman színezünk, akkor normál telítettségű színeket kapunk, vagy akár pasztellszíneket, ha olyanokat választottunk. Ha halványan színezünk, akkor szépen tudjuk keverni is a színeket, és szép színátmeneteket tudunk ez által létrehozni.

Fotó színezőről

Attól függően, hogy milyen hatást szeretnél elérni, vagy éppen milyen kedved van, mindegyik módú színezés szép végeredményt hoz. smiley

Ha megjött a kedved a színezéshez, akkor nézz körül a színezős könyvjelzőim között, hogy megtaláld a kedvenc csomagodat! A fent látható könyvjelzők is ott vannak. Kattints ide!