3 lépés a tökéletes ajándék kiválasztásához

2016-10-18

Az ajándékok kiválasztásánál sokszor gondban vagyunk, pedig ha logikusan végiggondoljuk, akkor nem annyira komplikált a dolog. Íme ehhez egy kis segítség:

 

1. lépés: Döntsd el, hogy az ajándékozott mit használna leginkább, mi lenne számára a legmegfelelőbb?

  • Ha jó a kézügyessége, esetleg szokott is rajzolgatni, firkálgatni, vagy színezni, akkor számára valószínűleg a színezős könyvjelző lesz a legjobb választás.
  • Ha mindig jegyzetel, a táskájában hord egy füzetet, vagy naplót, akkor neki egy illusztrált borítójú füzetet választanék.
  • Ha szereti dekorálni a lakását / házát, szereti, ha mindig van valami új, dekoratív, esetleg évszaknak megfelelő dolog az otthonában, akkor részére egy festményt, vagy egy művészi nyomatos faliképet választanék.
  • Ha mindig visz magával egy táskát, amibe a boltban vásárolt dolgokat teszi, vagy magával hord egy vászontáskát, vagy gondjai vannak a nejlonzacskókkal, akkor számára leginkább egy kézzel festett vászontáskát tudok elképzelni.

2. lépés: Ha eldöntötted, hogy melyik terméktípus illik a kiszemeltedhez leginkább, akkor azon kell elgondolkodnod, hogy miket szeret? Hogy a típuson belül a neki legjobbat tudd kiválasztani.

Például:Szereti-e a virágokat? Szeret-e valamilyen sportot? Szeret-e kirándulni? Mi a kedvenc állata? Mi a kedvenc színe, színei? …

Persze nem kell az összes kérdésre tudnod a választ a választáshoz, elég ha egyre tudod, már abból is jó kis ajándékot tudsz választani. Ha így kapásból nem tudod a választ az ilyen jellegű kérdésekre, akkor először gondold végig, figyeld meg, amit csak tudsz róla:

Milyen színű ruhákban szokott jellemzően járni? Mit csinál a szabadidejében? Mi a munkahelyén, a telefonján a háttérképe? Milyen jellemző tárgyai vannak? Ezekből máris sok mindent leszűrhetsz. De ha így sem megy még, akkor próbálj meg beszélni egy közeli családtagjával, vagy egy közeli barátjával, hogy ezekre a kérdésekre választ kapj. Vagy pedig próbálj meg finoman az ajándékozni kívánttól érdeklődni. Fonj bele diszkréten a hétköznapi beszélgetéseitekbe néhány kérdést, amiből kiderülnek ilyen információk, és ezeket jegyezd meg.

3. lépés: Ha megvan, hogy miket szeret az, akinek választod az ajándékot, megvan az ajándék típusa is, tehát hogy színezős könyvjelző, füzet, festmény, vagy táska lesz-e, akkor már csak a típuson belül kell kiválasztani azt, amelyik az előző lépés információi alapján szerinted a legjobban tetszene neki.

Tehát ha például szeret szörfözni, és sokat ír, akkor a Szörföző tini maci füzetet választod.

Ha jó a kézügyessége, otthon mindig kreál valami dekorációt, a megbeszéléseken firkálgat a papír szélére, és szereti a macikat, akkor egy Macik színezős könyvjelző szettet célszerű neki adni.

Ha környezettudatos, nem szereti a nejlonzacskókat, viszont szereti a nyarat, akkor egy Dinnye vászontáskát adjál neki. És így tovább...

Nem is volt olyan bonyolult, mint ahogyan az ember elsőre gondolja, igaz? wink

 

Kattints ide most az illusztrált füzetek kedvezményes ajánlatáért, melyben akár ingyen füeztet is kaphatsz! Csak 10.22-ig, szombatig elérhető!