Stresszes vagy? Úgy érzed nincs időd semmire?

2016-10-17

Te is érezted már úgy, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok? Hogy csak kapkodtál, de sosem értél a dolgok végére? Hogy mindig elfelejtettél valamit?

Fotó

Én már többször is jártam így. Nekem erre a leginkább az vált be, hogy listákat készítek. Listát készítek arról, hogy rövid és hosszútávon miket kell elintéznem, hova kell mennem, mikor hova van időpontom, mit kell bevásárolni, hogy kinek mit adtam kölcsön… Így nem érzem úgy magamat, mint valami gép, akinek mindent fejben kell tartania. Ez a módszer sokat segít a dolgok rendszerezésében is, ha például vannak középhosszú terveim, mint - pl. hogy fel kell adni egy csekket a postán, a drogériából dezodor kell, a bioboltból pedig kókusztejszín -  ezeket ha felírom, akkor tudom őket logikusan tervezni és rendszerezni, így például elhelyezkedésük szempontjából. Így tehát mondjuk szinte egyszerre el tudom intézni a postát, a drogériát és a bioboltot is, hiszen egymáshoz közel helyezkednek el.

Fotó

Ha nem használnék egy füzetet, ami mindig benne van a táskámban, és amibe felírom ezeket a listákat, akkor két vagy három utam is lett volna szinte ugyanoda, mire ezeket elintézem. Ezzel spóroltam utanként kb. 20 percet magamnak (odaautókázás, parkolás, hazajutás). És mi is lehetne jobb erre a feladatra, mint egy vidám, illusztrált borítójú Vágyi Gabriella Art füzet, amitől rögtön jobb hangulata is lesz az embernek?

Címkék: füzet, rendszerezés,