Kézzel festett vászonszatyorról

2016-07-28

Nem igazán szeretem a nejlonzacskókat, mert hamar kiszakadnak, megnyúlik a fülük, koszosak lesznek. Ráadásul rengeteg nehezen lebomló hulladékot termelünk általuk. A munkába az ebédemet emiatt inkább vászonszatyorban hordom. Praktikus, mert ha esetleg kifolyik egy kicsit az étel, csak kimosom, és ugyanúgy tudom tovább használni. Nem szakad el, nem nyúlik ki, évek óta használom és tökéletes. Ezen kívül bevásárlásnál is jó szolgálatot tud tenni, ezt nem fogja a tejesdoboz sarka kiszakítani. wink

Emiatt is találtam ki, hogy nekiállok vászonszatyrot festeni, hogy ne natúr szatyor legyen, esetleg valami logóval ellátva, hanem az is az én stílusomnak megfelelő, vidám, színes legyen.

A vászonszatyrot kézzel festem textilfestékkel, majd vasalással fixálom a színt. Hagyományos, natúr színű, pamut vászontáskát használok, 38x41 cm méretben. Kétféle fülű táskát tudsz vásárolni nálam, az egyik hosszúfülű (dupla füllel), ez vállra vethető; a másik pedig szintén dupla fülű, de az rövid, kézben fogható típusú.

A táskák moshatóak, vasalhatóak, tartósak és strapabíróak. Ajándéknak is kiváló ötlet. :)

 

Többféle mintával készítem őket, akár más színben is meg tudom festeni a mintát, vagy egyéni mintát is tudok festeni rá. A jelenlegi mintákat itt tudod megnézni.