Mire tudjuk használni a vágyott füzetet?

2016-06-14

Használhatjuk naplóként, leírhatjuk bele féltett gondolatainkat.

Használhatjuk tervezőként is, amiben leírjuk az éppen előttünk álló feladatokat. Azok elvégzéséhez szükséges anyagokat, információkat. A fontos, elérendő céljainkat, rövid és hosszú távon egyaránt. – Ezt sokan elhanyagoljuk, korábban én sem vezettem a céljaimat, pedig nagyon fontos. Ha csak a fejünkben létezik, hogy majd egyszer el akarom érni pl. hogy ismerjék el a munkámat, ezzel nem fog történni semmi. Ellenben, ha leírod magadnak, hogy ez a végcél, utána pedig állítasz fel hozzá kisebb közbenső célokat, amikhez leírod, hogy hogyan szeretnél eljutni, máris tettél valamit azért, hogy elérd a célodat, mert végiggondoltad az utat is. Ez persze sokszor nem könnyű, főleg ha nagy céljaink vannak, de mégis le kell ülnünk és megterveznünk, különben mindig csak a fejünkben fog létezni az a cél.

Használhatjuk az egyedi füzetet hálanaplóként is. Ez arról szól, hogy minden nap leírod, hogy aznap miért lehetsz hálás. Lehet ez egy szó is, vagy egy egész gondolatsor, vagy egy hosszú lista. Sokan megijednek ettől először, hogy hát miért lehet minden nap hálásnak lenni? Pedig lehet. Nekem például így néz ki egy nap:

  • Hálás vagyok, hogy szépek a sivatagi rózsáim.
  • Hálás vagyok, hogy ma szépen sütött a nap, és meleg volt.
  • Hálás vagyok, hogy jót beszélgettem a főnökömmel.
  • Hálás vagyok, hogy ilyen kedves barátnőm van.

Ha a nap végén szánsz 5 percet arra, hogy leülsz, elcsendesedsz, és átgondolod, hogy miért lehetsz aznap hálás, és le is írod, hidd el, sokkal pozitívabb leszel tőle. Később pedig, ha rossz periódusod van, akkor is elő tudod venni, és a korábbi jó élményeidből erőt tudsz meríteni. Hajlamosak vagyunk a napi rutin, a napi rohanás hatására nem észrevenni, nem megjegyezni az apró kis csodákat, a boldog perceket, a szépet. A hálanapló vezetése segít abban, hogy ezekre felfigyelj.

Használhatjuk a design füzetet ötleteink leskicceléséhez, leírásához is. Nálam például mindig van egy füzet a táskámban, így ha éppen beugrik egy jó ötlet, csak előkapom, és lejegyzem bele.

 

Ezeken kívül persze még számos használati módja lehet az általam készített füzeteknek.

Írd meg hozzászólásban, hogy Te mire használod a Vágyi Gabriella Art füzetedet?

Címkék: füzet,