Hangulatos termékfotózás a természetben

2016-07-14

Nemrégiben csináltunk egy termékfotózást, aminek az volt az alapkoncepciója, hogy a dizájn füzeteket, színezős könyvjelzőket, kézzel festett pólókat emberközelibb módon mutassuk be. Ne csak a fehér háttér előtt, mint ahogyan a legtöbb fotómon láthatóak.

Az alapötlet már télen megfogalmazódott bennem, hogy egy ilyen fotózást szeretnék. Először magamban kitaláltam, hogy pontosan hogyan képzelem el: a természet lágy ölén legyen, ne csak magukban a termékek, hanem modell által használat közben bemutatva. Persze egy ilyen fotózást egyedül nem tudok megcsinálni, hiszen egyrészt nem vagyok profi fotós, másrészt modell sem vagyok, illetve a fotózás lebonyolításához, instruálásához kellek leginkább. Ezért aztán miután kigondoltam a tervet, nekiálltam hozzá megfelelő személyeket keresni, akik ennek lebonyolításában segíteni tudnak nekem. Szerencsére az ismerősi körömben találtam erre megfelelő személyeket, így nem kellett vadidegenekkel dolgoznom. A fotókat Takáts Ákos készítette, modellem pedig Jakab-Csiba Zsófia volt, illetve néhány képen én is felbukkanok. Mindketten nagyon szuper munkát végeztek, szerintem a képek magukért beszélnek. :)

Miután megtaláltuk egymást, kitaláltuk az időpontot, először egy májusi időpontot tűztünk ki, mert akkor általában szép az idő, üde zöld a növényzet, de közbejött egy betegség, így elnapoltuk. Végül június derekán sikerült megejtenünk a fotózást, nagyon jó időnk volt, mert nem volt rekkenő hőség, sem tűző nap, de az eső sem esett - ideális idő a fotózáshoz.

Persze a fotózás előtt még a helyszínt kellett kiválasztani, a környéken néhány ígéretesnek tűnő helyszínt előzetesen megnéztem Ákossal, majd ezek közül kettőt választottunk ki végül: egyet a Mosoni-Duna partján, ahol stégen láblógatós, vízparti, szomorúfűzekkel tarkított gyönyörű helyszínünk volt; illetve egyet a Lajta gátnál, ahol árnyas sétány van a patak parton, kis zúgók, hidacskák, mező, gyönyörű mezei virágok, és lila facélia tábla.

A fotózás teljesen a tervek szerint zajlott, szinte minden ötletünket sikerült megvalósítani, és nagyon jó hangulatban telt. :)
A cél az volt, hogy a fotókkal egy hangulatot, egy életérzést közvetítsünk, azt a hangulatot, és életérzést, amit az összes művemmel szeretnék átadni Neked, a gyermeki boldogságot, a nyugalmat, az önfeledt rajzolgatást, vagy éppen olvasást, azt, hogy a természetbe akár csak egy fél órára kiülve is mennyire el tud lazulni az ember.

Szerintem sikerült ezt közösen megvalósítanunk. Ezúton is köszönöm Zsófinak és Ákosnak.

További fotókat itt tudsz megtekinteni.

Neked mi a véleményed? :)